De openbare werkplaats in Heerlen

Ruimte voor starters / Professionals: Wirkes

Vast gebruik van de werkplaats

Van maandag tot en met donderdag is de werkplaats beschikbaar voor vaste gebruikers: we noemen dit de ‘WIRKES‘ (werkplaats). Deelnemers van de WIRKES, bijvoorbeeld starters, ervaren hobbyisten, of mensen die een grotere klus willen aanpakken, kunnen op een vaste dag of meerdere vaste dagen van de week gebruik maken van de ruimte en de machines. Zij delen de werkplaats dus met de andere vaste gebruikers. Er is plek voor 4 deelnemers per dag.

Er zijn nog WIRKES-plekken beschikbaar! Heb je interesse; stuur een bericht naar info@stadswerkplaatsheerlen.nl of kom langs op een Open Werkplaats op zaterdagen tussen 9 en 14u.
Wirkes beitel

Om deel te kunnen nemen aan de WIRKES moet je aantoonbare ervaring hebben met de diverse machines. Heb je dat niet, zal er eerst een machine-instructie moeten worden gevolgd. 

De voorwaarden voor de WIRKES zijn gunstig: voor relatief weinig geld kun je gebruik maken van een professioneel ingerichte werkplaats. En, ook prettig, je kunt ervaringen en kennis delen met andere deelnemers.

  • Voor deelname aan de WIRKES wordt een contract opgesteld.
  • Er kunnen 4 WIRKES-deelnemers tegelijkertijd werken in de werkplaats. Gebruik van de machines gaat in onderling overleg.
  • Minimale afname is 1 dag per week.
  • WIRKES-gebruikers krijgen een eigen afgesloten kast ter beschikking en een kleine opslag plek.
  • Van deelnemers wordt verwacht dat zij de doelstellingen van de Stadswerkplaats Heerlen onderschrijven en een actieve bijdrage leveren aan de sociaal maatschappelijke doelstelling.
  • Het contract heeft een looptijd van 6 maanden met een proeftijd van 3 maanden waarin beide partijen het contract voortijdig kunnen verbreken. Er wordt dan een, naar gebruiksrato geldend, tarief afgerekend.

Voel je je aangesproken en heb je interesse in deelname aan de WIRKES, stuur een mail naar info@stadswerkplaatsheerlen.nl

Werkplaats, machines en info:

Oppervlakte:ca. 200 m2
Stationaire machines:Altendorf F45 formaatzaag; Martin freesmachine; SCM vlakbank, vandiktebank, langgatboor; Stratos draaibank; Volpato bandschuurmachine; lintzaag; Stromag opsluitbank; Makita afkortzaag; kolomboor; Höcker afzuiginstallatie.
Elektrisch gereedschap:o.a. bovenfrees, accuboormachines, decoupeerzaag, lamellofrees, diverse type schuurmachines.
Openingstijden:Maandag t/m donderdag 9.00-17.00u. Je huurt voor één of meerdere vaste dagen per week.
Prijzen:€ 80,- excl. BTW per maand voor één weekdag;
Voor meerdere dagen gelden aangepaste prijzen .
Contractduur:In overleg, minimaal 6 maanden.

Klaar om je mouwen op te stropen?