De openbare werkplaats in Heerlen

Projecten

Bij de Stadswerkplaats zijn volop mogelijkheden om op projectbasis meubels of houten voorwerpen te maken. Een project kan mede-opgezet en begeleid worden  door de zzp’ers of vrijwilligers die aan de Stadswerkplaats Heerlen verbonden zijn. Neem vooral contact op als jij of jouw club of vereniging ideeën heeft voor een project.

Een voorbeeld-project is een kruidentafel voor de Stadstuin zoals op onderstaande afbeelding te zien is. De Stadstuin wil samen met haar vrijwilligers een grote picknicktafel maken. In het midden is plek voor het telen van kruiden. Voor de uitvoering is gereedschap, kennis en ruimte nodig. Een ideaal project om in en met de Stadswerkplaats uit te voeren.

Een ander recent project is de bouw in de Stadswerkplaats van een zonnedroger voor de Dobbeltuin in Heerlen. Met een zonnedroger kunnen groente, fruit en kruiden uit de (moes)tuin ter conservering worden gedroogd. En zoals de naam al zegt op basis van zonne-energie!
(meer info over de Dobbeltuin: https://www.facebook.com/groups/DobbeltuinHeerlen/)

Een mooi project zou kunnen zijn: wanneer er in de stad/dorp een oude boom wordt gerooid, er onderzocht kan worden of deze geschikt is om ‘stadsmeubilair’ van te maken: bankjes, een picknicktafel, bloembakken etc. In samenwerking met de gemeente zou dit door buurtbewoners kunnen worden gerealiseerd in de Stadswerkplaats. Wij hebben de ruimte, het gereedschap, de kennis en de begeleiding!

In veel gevallen zijn er subsidiemogelijkheden voor maatschappelijke organisaties!

Voor organisaties en bedrijven

Kom samen met je team een gemeenschappelijk werkstuk maken. Dat kan bijvoorbeeld een minibieb zijn (free little librarie), plantenbakken, een weggeefkast of een gezamenlijke picknicktafel. Of wat je zelf maar kan bedenken.
Het idee is dat je als team samenwerkt aan een project met een concreet -en bruikbaar- resultaat. De Stadswerkplaats faciliteert de ruimte, materiaal, gereedschap en deskundige begeleiding.
Mail ons op voor mogelijkheden, voorwaarden en prijzen.