De openbare werkplaats in Heerlen

Open werkplaats

Voor iedereen die met hout aan de slag wil gaan zijn wij iedere zaterdag geopend en kun je vrij binnenlopen. Ook al heb je geen tot beperkte ervaring met professionele houtbewerkingsmachines. Leer de beginselen en maak gebruik van onze werkplaats om de werkstukken te maken waar je trots op mag zijn.

Vrije inloop

De Stadswerkplaats is op zaterdag van 9-14u open voor iedereen.

De Open Werkplaats is er voor iedereen die op een professionele of hobbymatige manier veilig aan de slag wil gaan met hout of het maken van meubels. In de Open Werkplaats vind je de machines, -elektrisch- handgereedschap, werkruimte en deskundige begeleiders. 

En…  expertise en creativiteit.

Er zijn voor -montage- klussen vier à vijf werkbanken beschikbaar. Heb je een werkbank nodig, dan is het verstandig dat even van te voren te reserveren. Voor het gebruik van de machines is reserveren niet nodig. Er is altijd begeleiding aanwezig. Om zelfstandig gebruik te kunnen maken van de machines moet ervaring worden aangetoond. Wie geen ervaring heeft kan een korte workshop ‘machine instructies’ volgen. Dit kan al per blok van 2 uur.  Bekijk de mogelijkheden op de  cursus-pagina. Je kunt ook alleen gebruik maken van een werkbank en handgereedschap. Je hoeft dan geen cursus te volgen en kunt direct aan de slag. Voor het gebruik van de werkplaats wordt een vergoeding gevraagd à € 7,50 per uur. Het is ook mogelijk een voordelige strippenkaart aan te schaffen. Het is niet mogelijk om de werkplaats of bepaalde machines te reserveren. Om die reden stellen wij de Open Werkplaats niet beschikbaar voor massaproductie of bijzonder omvangrijke projecten. Heb je een grote klus, houd er dan rekening mee dat je geen exclusieve aanspraak op ruimte en machines kunt maken. Heb je vragen? Kom op zaterdag langs, of mail naar info@stadswerkplaatsheerlen.nl Kom je voor het eerst, ter oriëntatie naar de Stadswerkplaats, meld je dan het liefst even aan per mail. Openingstijden Zaterdag 9.00-16.00 uur Binnenkort zijn we ook op vrijdag geopend
Activiteit Prijs Omschrijving
Lidmaatschap € 14,50/jaar
Werkplaats per uur € 7,50**
10 urenkaart € 67.50**
25 urenkaart € 157.50**
Machine instructie € 25,00 Per instructieavond (ongeveer 2 uur). Zie voor tijden > cursussen
Cursus basis houtbewerken € 125,- 5 lessen a 2,5 uur. Aanmelden > cursussen
Studentenkorting -20% Op vertoon studentenpas
**Zijn onze tarieven voor jouw situatie te hoog gegrepen. Neem contact met ons op. Dan gaan we kijken wat we voor je kunnen doen. Stadswerkplaats Heerlen staat voor toegankelijkheid voor iedereen en wij willen mensen met weinig financiële armslag toch een plek bieden. Dit doen we in onderling overleg of mogelijk met steun van een uitkerende instantie, zorgorganisatie of andere betrokken partij.

Als vrijwilliger aan de slag in de Open Werkplaats?

Ben je geïnteresseerd om je als vrijwilliger aan te melden of aan de slag te gaan als begeleider in de Open Werkplaats? Stuur ons dan een mail om een kennismaking in te plannen en de mogelijkheden te bespreken.

Klaar om je mouwen op te stropen?