De openbare werkplaats in Heerlen

Onderwijs

De Stadswerkplaats biedt ruimte aan scholen/onderwijsinstellingen om hun leerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met praktische beroepen. En wat is een betere manier hiervoor dan ze zelf iets te laten maken van hout? Iets eenvoudigs maken, een vogelhuisje of een gereedschapskistje geeft ook kinderen voldoening.

Daarbij is de Stadswerkplaats, met die mooie grote machines zo dichtbij, een fascinerende omgeving die tot de verbeelding spreekt. Het biedt een doorkijkje naar een wereld die tegenwoordig meestal uit het zicht blijft.

Bovendien is dat een wereld die perspectief biedt: vakwerk krijgt steeds meer aanzien en wordt inmiddels goed betaald. De maatschappij kan praktisch opgeleiden goed gebruiken.

Waar begint de interesse voor techniek: dat kan al op heel jonge leeftijd. Laat kinderen spelenderwijs met techniek in aanraking komen en laat dat tijdens hun schooljaren regelmatig terugkomen. De Stadswerkplaats nodigt (basis)scholen dan ook uit om een kijkje te komen nemen in onze werkplaats.