De openbare werkplaats in Heerlen

Wirkes

Van maandag tot en met donderdag is de werkplaats beschikbaar voor vaste gebruikers: de Wirkes. Deelnemers van de Wirkes, bijvoorbeeld starters, ervaren hobbyisten, of mensen die een grotere klus willen aanpakken, kunnen op een vaste dag of meerdere vaste dagen van de week gebruik maken van de ruimte en de machines. Zij delen de werkplaats dus met de andere vaste gebruikers. Op het moment zijn er drie á vier werkplekken (werkbanken) in de Wirkes beschikbaar. Wellicht kan dit nog worden uitgebreid.

Wirkes beitel
Om deel te kunnen nemen aan de WIRKES moet je aantoonbare ervaring hebben met de diverse machines. Heb je dat niet, zal er eerst een machine instructie moeten worden gevolgd. Voor vaste gebruikers zijn aparte tarieven opgesteld maar ook andere voorwaarden. De voorwaarden voor de WIRKES zijn gunstig: voor relatief weinig geld kun je gebruik maken van een professioneel ingerichte werkplaats. En, ook prettig, je kunt ervaringen en kennis delen met andere deelnemers.
  • Voor deelname aan de Wirkes wordt een contract opgesteld.
  • Er kunnen 3 a 4 Wirkes deelnemers tegelijkertijd werken in de werkplaats. Onderling moeten dan afspraken over machine gebruik worden gemaakt.
  • Minimale afname is 1 dag per week.
  • Wirkes gebruikers krijgen een eigen afgesloten kast ter beschikking en een kleine opslag plek.
  • Van deelnemers wordt verwacht dat zij de doelstellingen van de Stadswerkplaats Heerlen onderschrijven en een actieve bijdrage leveren.
  • Wanneer je deel zult nemen aan de Wirkes, gaan wij er van uit dat de huisregels in acht worden genomen.
  • Er is een proeftijd van 3 maanden waarin beide partijen het contract voortijdig kunnen verbreken. Er wordt dan een, naar gebruiksrato geldend, tarief afgerekend.
Voel je je aangesproken en heb je interesse in deelname aan de WIRKES, stuur een mail naar info@stadswerkplaatsheerlen.nl Specificaties:
Oppervlak: ca. 200 m2
Stationaire machines: Altendorf F45 formaatzaag; Martin freesmachine; SCM vlakbank, vandiktebank, langgatboor; Stratos draaibank; Volpato bandschuurmachine; lintzaag; Stromag opsluitbank; Makita afkortzaag; kolomboor; Höcker afzuiginstallatie.
Elektrisch gereedschap: o.a. bovenfrees, accuboormachines, decoupeerzaag, lamellofrees, diverse type schuurmachines.
Openingstijden: Maandag t/m donderdag 9.00-17.00u. Je huurt voor één of meerdere vaste dagen per week.
Prijzen: € 80,- excl. BTW per maand voor één weekdag; Voor meerdere dagen gelden aangepaste prijzen .
Contractduur: In overleg, minimaal 6 maanden.

Klaar om je mouwen op te stropen?