Wie zijn wij…

De oprichters van de Stadswerkplaats zijn enthousiaste en maatschappelijk bevlogen mensen die zich zorgen maken over de maatschappij van ‘afvallers’ die we gecreëerd hebben, de ‘extended throw-away society’ (de wegwerpmaatschappij waar de mens zelf onderdeel van is geworden) . Ook zijn de oprichters vakmensen die voor het ambacht staan maar ook zien dat dat ambacht in deze tijd onder druk staat. Een aantal van hen is gepokt en gemazeld in de zorg in combinatie met techniek en een aantal van hen heeft hun sporen verdient in het bedrijfsleven. Deze combinatie maakt dit project uniek. Hun motto is: ontwikkel jezelf en kom weg van de zijlijn. Ze staan voor de ‘wij’ mentaliteit. Leer een ambacht en leg een basis voor je hele leven. Iedereen heeft capaciteiten: ontwikkel deze! Zij hopen met ervaring, kennis en enthousiasme van de Stadswerkplaats een succes te maken!

De Stadswerkplaats is een werkgroep van Stichting Parksjtad in Transitie, als burgerinitiatief opgericht in 2009 en werkt volledig met vrijwilligers. Er zijn drie bestuurders: Leo de Groot (voorzitter), Helmut Steeman (secretaris) en ***************penningmeester. De Stadswerkplaats is één van de vier werkgroepen die door de stichting worden aangestuurd.

Stadswerkplaats Heerlen is opgericht door:

Tim: Geboren te Brunssum in 1985, getrouwd en twee kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente.  ZZP meubelmaker en coach van probleemjongeren.

Rob: Geboren te Den Haag in 1961, samenwonend en drie kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente. Achtergrond: HBO opleiding Sociale Academie (Den Haag 1984), zelfstandig meubelmaker, vanaf 2008 met name meubelontwerper: neo-eko-meubelwerktekening.nl

Harrie: geboren te Hoensbroek 1958. Getrouwd, 4 kinderen, woonachtig in een Parkstad gemeente . Achtergrond: modelmaker, M.T.S bouwkunde. 28 jaar werkzaam binnen APZ Mondriaan waarvan 3 jaar als werkbegeleider binnen een therapeutische setting en 25 jaar als agogisch werkende 2 binnen de dagbesteding in een professionele houtwerkplaats, waar aan de meest uiteenlopende producten voor externe opdrachtgevers wordt gewerkt.

Paul: Geboren te Kerkrade 1952. Getrouwd, 3 kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente. Na HTS werktuigbouwkunde, 40 jaar ervaring in de machinebouw, productie mechanisatie, medische technologie. Na pensioen als consultant werkzaam in de medische technologie. Ruime ervaring in 3D ontwerp en realisatie van producten. Assisteer projectteams van startups bij de ontwikkeling van hun producten. Tevens actief bij Repair Cafe Parkstad.

Remco:  Geboren te Maastricht in 1963, getrouwd, twee kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente. Twintig jaar werkervaring als agogisch werkende 2 in een arbeidstherapeutische afdeling binnen psychiatrisch ziekenhuis Mondriaan te Heerlen. Vier jaar ervaring als coördinerend begeleider in dagbesteding gehandicaptenzorg. Sinds 8 jaar coördinator van Repair Cafe Parkstad. Meubelmaker/stoffeerder, smid, lasser.

Verder vormt zich, nu realisatie in zicht komt een groep deelnemers die een vast onderdeel van de Stadswerkplaats Heerlen zullen vormen. Zij kunnen op vaste tijden gebruik maken van de werkplaats.

Voor onder andere begeleiding, onderhoud van werkplaats en machines, communicatie en organisatie zullen wij een beroep doen op vrijwilligers. Inmiddels hebben zich al meerdere vrijwilligers gemeld en de eerste gesprekken met hen zijn al ingepland.