Wie zijn wij…

De oprichters van de Stadswerkplaats zijn bezorgde, maar ook vooral sociaal maatschappelijke bevlogen mensen die zich druk maken over de maatschappij van ‘afvalligen’ die we gecreëerd hebben, de ‘extended throw-away society’ (de wegwerpmaatschappij waar de mens zelf onderdeel van is geworden) . Ook zijn de oprichters vakmensen die voor het ambacht staan en met lede ogen, gedurende vele jaren, de teloorgang van dat ambacht hebben zien voltrekken. Een aantal van hun zijn gepokt en gemazeld in de zorg in combinatie met techniek en een aantal van hun hebben hun voetsporen verdient in het bedrijfsleven en deze combinatie maakt hun uniek voor dit project. Hun motto is: ontwikkel jezelf en kom weg van de zijlijn. Ze staan voor de ‘wij’ mentaliteit. Leer een ambacht en leg een basis voor je hele leven. Iedereen heeft capaciteiten: ontwikkel deze! Zij hebben door jarenlange werkervaring meer dan voldoende kennis opgebouwd om de doelen van de stichting zo goed als mogelijk te waarborgen.

De Stadswerkplaats is een werkgroep van Stichting Parksjtad in Transitie, als burgerinitiatief opgericht in 2009 en werkt volledig met vrijwilligers. Er zijn drie bestuurders: Leo de Groot (voorzitter), Helmut Steeman (secretaris) en ***************penningmeester. De Stadswerkplaats is één van de vier werkgroepen die door de stichting worden aangestuurd.

Stadswerkplaats Heerlen is opgericht door:

Tim: Geboren te Brunssum in 1985, getrouwd en twee kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente.  ZZP meubelmaker en coach van probleemjongeren.

Rob: Geboren te Den Haag in 1961, samenwonend en drie kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente. Achtergrond: HBO opleiding Sociale Academie (Den Haag 1984), zelfstandig meubelmaker, vanaf 2008 met name meubelontwerper: neo-eko-meubelwerktekening.nl

Harrie: geboren te Hoensbroek 1958. Getrouwd, 4 kinderen, woonachtig in een Parkstad gemeente . Achtergrond: modelmaker, M.T.S bouwkunde. 28 jaar werkzaam binnen APZ Mondriaan waarvan 3 jaar als werkbegeleider binnen een therapeutische setting en 25 jaar als agogisch werkende 2 binnen de dagbesteding in een professionele houtwerkplaats, waar aan de meest uiteenlopende producten voor externe opdrachtgevers wordt gewerkt.

Paul: Geboren te Kerkrade 1952. Getrouwd, 3 kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente. Na HTS werktuigbouwkunde, 40 jaar ervaring in de machinebouw, productie mechanisatie, medische technologie. Na pensioen als consultant werkzaam in de medische technologie. Ruime ervaring in 3D ontwerp en realisatie van producten. Assisteer projectteams van startups bij de ontwikkeling van hun producten. Tevens actief bij Repair Cafe Parkstad.

Remco:  Geboren te Maastricht in 1963, getrouwd, twee kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente. Twintig jaar werkervaring als agogisch werkende 2 in een arbeidstherapeutische afdeling binnen psychiatrisch ziekenhuis Mondriaan te Heerlen. Vier jaar ervaring als coördinerend begeleider in dagbesteding gehandicaptenzorg. Sinds 8 jaar coördinator van Repair Cafe Parkstad. Meubelmaker/stoffeerder, smid, lasser.