Wie zijn wij…

De oprichters van de Stadswerkplaats zijn enthousiaste en maatschappelijk bevlogen mensen die de sociale verbondenheid in de samenleving d.m.v. dit project willen vergroten. Ook maken zij zich zorgen over de maatschappij van ‘afvallers’ die we gecreëerd hebben, de wegwerpmaatschappij waar de mens zelf onderdeel van is geworden. Ook zijn de oprichters vakmensen die voor het ambacht staan en met lede ogen hebben moeten aanzien dat dit ambacht steeds minder plaats in onze samenleving krijgt. Een aantal van hen is gepokt en gemazeld in de zorg in combinatie met techniek en een aantal van hen heeft zijn sporen verdient in het bedrijfsleven. Deze combinatie maakt dit project uniek. Hun motto is: ontwikkel jezelf en kom weg van de zijlijn. Ze staan voor de ‘wij’ mentaliteit. Leer een ambacht en leg een basis voor je hele leven. Iedereen heeft kwaliteiten: ontwikkel deze! Door de Stadswerkplaats laagdrempelig toegankelijk te maken moet dit voor iedereen mogelijk zijn. Zij hopen d.m.v. hun ervaring, kennis en enthousiasme van de Stadswerkplaats een succes te maken!

De Stadswerkplaats is een werkgroep van Stichting Parksjtad in Transitie, als burgerinitiatief opgericht in 2009 en werkt volledig met vrijwilligers. Er zijn drie bestuurders: Leo de Groot (voorzitter), Helmut Steeman (secretaris) en Marjo Uitewaal (penningmeester). Stadswerkplaats Heerlen is één van de vier werkgroepen die door de stichting worden aangestuurd.

Stadswerkplaats Heerlen wordt aangestuurd door:

Annet: geboren in Heerlen in 1983, getrouwd, één dochter. Na een aantal omzwervingen weer terug in Parkstad. Achtergrond: studie Architectonische Vormgeving aan de Academie voor
Beeldende Kunsten in Maastricht. De afgelopen 12 jaar werkzaam als ontwerper bij Maurice Mentjens, interieurontwerp. Nu als startend ondernemer betrokken bij de Stadswerkplaats met een eigen meubelbedrijf: ze redt eikenhouten tafels van de ondergang en geeft ze met de juiste
aandacht een nieuw leven als modern meubelstuk.

Tim: (mede-oprichter) geboren te Brunssum in 1985, getrouwd en twee kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente.  ZZP meubelmaker en coach van probleemjongeren.

Remco

Remco:  (mede-oprichter) geboren te Maastricht in 1963, getrouwd, twee kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente. Twintig jaar werkervaring als agogisch werkende in een arbeidstherapeutische afdeling binnen Mondriaan Heerlen. Vier jaar ervaring als coördinerend begeleider in dagbesteding gehandicaptenzorg. Sinds 8 jaar coördinator van Repair Cafe Parkstad. Ontwerper, meubelmaker/stoffeerder, smid, lasser.

Rob: (mede-oprichter) geboren te Den Haag in 1961, samenwonend en drie kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente. Achtergrond: HBO Sociale Academie (Den Haag 1984), zelfstandig meubelmaker, vanaf 2008 met name meubelontwerper: neo-eko-meubelwerktekening.nl

Rob
Harrie

Harrie: geboren te Hoensbroek 1958. Getrouwd, 4 kinderen, woonachtig in een Parkstad gemeente . Achtergrond: modelmaker, M.T.S bouwkunde. 28 jaar werkzaam binnen APZ Mondriaan waarvan 3 jaar als werkbegeleider binnen een therapeutische setting en 25 jaar als agogisch werkende binnen de dagbesteding in een professionele houtwerkplaats, waar aan de meest uiteenlopende producten voor externe opdrachtgevers wordt gewerkt.

Paul: Geboren te Kerkrade 1952. Getrouwd, 3 kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente. Na HTS werktuigbouwkunde, 40 jaar ervaring in de machinebouw, productie mechanisatie, medische technologie. Na pensioen als consultant werkzaam in de medische technologie. Ruime ervaring in 3D ontwerp en realisatie van producten. Assisteer projectteams van startups bij de ontwikkeling van hun producten. Tevens actief bij Repair Cafe Parkstad.

Stef

Stef, geboren in de buurt van Leiden in 1947. Getrouwd en vier kinderen. Opgeleid als Elektrotechnisch ingenieur in Delft. Naar Heerlen verhuisd bij de oprichting van de Open Universiteit, waarvoor hij multimedia-programma’s ontwierp. Geeft nu reeds 22 jaar als zelfstandige cursussen projectmanagement . Na zijn pensionering  begonnen aan een opleiding  tot (amateur) meubelmaker bij St Jan in Maaseik. Stef maakt vooral praktische meubels (tafels, stoelen, banken) voor zijn eigen huishouden. Daarnaast is hij veel op het water, heel lang in een zeilboot, de laatste jaren in een motorboot.

Ed: Geboren te Heerlen 1981. 2 kinderen. Woonachtig in een Parkstad gemeente. Na HTS werktuigbouwkunde, 13 jaar ervaring in de petrochemie in verschillende functie (Marketing / R&D). Toen het roer omgegooid en na een wereldreis zijn eigen bedrijf opgericht www.project-81.com : het ontwerpen en maken van duurzame meubels en items uit gerecycleerde grondstoffen. Voornamelijk hout en metaalbewerking.

Gestaag vormt zich een grotere groep geïnteresseerden rond de initiatiefnemers. Zeker nu realisatie in zicht komt. Ben je ook geïnteresseerd in dit voortraject dan sluit je aan!

Voor onder andere begeleiding, onderhoud van werkplaats en machines daarnaast communicatie en organisatie zullen wij een beroep doen op vrijwilligers. Inmiddels hebben zich al meerdere vrijwilligers gemeld.