WERKPLAATS

Onze werkplaats zal worden samengesteld uit nieuwe- en gebruikte machines. Het hart van de werkplaats zal de formaatzaag zijn en ook meteen de grootste machine qua afmeting en investering. Belangrijk, vooral bij een formaatzaag is de keuze voor een degelijk merk zoals Altendorf of SCM. Dat hoeft niet perse een nieuwe machine te zijn een goede 2dehandse voldoet ook prima ook gezien de aanschafprijs. Wij zijn dan ook al een tijd op zoek naar een goede 2dehandse Altendorf F45 met elektrische hoogteverstelling. De Martins zijn zo goed als niet te krijgen. De formaatzaag moet een 3,2 mtr. roltafel hebben.

Onze wens: ALTENDORF F45

Ook een belangrijk onderdeel van de werkplaats zijn de schaafbank en vlakbank of de combi hiervan. Wij kiezen voor gescheiden. De SCM Nova f410 met Xylent beitelas is voor een werkplaats waar ook ‘leken’ werken een fantastische machine. Relatief geluidsarm, degelijk gebouwd en met degelijke geleiders, werkblad en bescherming. De Xylent beitelas is lawaaiarm en bestaat uit veel naast elkaar geplaatste vierkante mesjes. Bij beschadiging van de messen (door een spijker o.i.d.) hoef je alleen het mesje een slag te draaien en dit kan 3 keer voordat het vervangen moet worden. Daarnaast een langere standtijd en fijnere spaan.

Is besteld (-:

En als vandiktebank de SCM Nova s 630. Wederom relatief geluidsarm en een degelijk gebouwde machine.

is besteld (-:

Al deze machinerie werkt pas correct als er de juiste stofafzuiging op aangesloten zit. Dus ook via SCM de afzuigunit Vacumobil JT 300 besteld. Ongelofelijk hoe stil deze, in de ruimte geplaatste machine, is. En wat een zuigkracht!

Is besteld (-: