Start hier…

Onze film, speciaal gemaakt voor de Onze Buurt 2020 wedstrijd, geeft een goed beeld van onze activiteiten.

LET OP: WIJ ZIJN NOG NIET GESTART!

Verwachte start zal eind mei zijn!

Stadswerkplaats Heerlen is de open werkplaats in Heerlen, uniek in de regio! Een plek waar iedereen terecht kan en DE plek om creatief ambachtelijk ‘uit je bol’ te gaan. Hier kun je nieuwe vaardigheden aanleren, vaardigheden verbeteren en met mede ‘vakfanaten’ samenwerken. Kortom, de plek om je te ontplooien! Laat je verassen door de mogelijkheden die de Stadswerkplaats biedt.

De Stadswerkplaats biedt plek aan IEDEREEN! Dat betekent vrouwen, mannen, jeugd en senioren. Je kunt hier kennis opdoen bij onze workshops en/of de cursus basis houtbewerken en vervolgens ‘los gaan’ in de werkplaats. Maar je kunt ook kennis achterlaten als je al een leven in de techniek achter de rug hebt. Die kennis is heel waardevol en daar zijn we zeker naar op zoek. Ben je een starter als meubelmaker, duurzaam ontwerper of combi met metaal dan kun je bij ons ook werkplaats ruimte huren. Daartegenover staat wel dat je ook een positieve bijdrage levert aan de Stadswerkplaats en zijn bezoekers. Bijvoorbeeld door stageplekken te faciliteren of kennis over te dragen tijdens een workshop of Open Werkplaats.

Stadswerkplaats Heerlen is een initiatief van st. Parksjtad in Transitie.

We zijn helaas nog niet gestart maar we zijn wel hard op weg! Met de financiën gaat het de goede kant op. In onze organisatie draait het om mensen hun mogelijkheden en hun ontplooiing. Maar een dergelijke opzet kost gewoon geld dus we zijn dan ook heel blij met donaties want voor ons voortbestaan, onze projectmogelijkheden en onze werkplaatsuitrusting zijn wij nog altijd (helaas) afhankelijk van geld.

DONEER

Hou onze updates goed in de gaten voor de actuele stand van zaken.