WIRKES

Van maandag t/m donderdag vanaf 1 september is de werkplaats beschikbaar voor vaste gebruikers: De WIRKES. Deelnemers van de WIRKES, bijvoorbeeld starters, ervaren hobbyisten of mensen die een grotere klus willen aanpakken kunnen op een vaste dag (of meerdere dagen) van de week gebruik maken van de ruimte en de machines.
Zij delen de werkplaats dus met de andere vaste gebruikers. Op het moment zijn er drie a vier werkplekken (werkbanken) in de WIRKES beschikbaar. Wellicht kan dit nog worden uitgebreid.

Om deel te kunnen nemen aan de WIRKES moet je aantoonbare ervaring hebben met de diverse machines. Heb je dat niet moet er eerst minimaal een machine instructie worden gedaan. Vaste gebruikers krijgen een eigen afgesloten kast ter beschikking en een kleine opslag plek. Voor vaste gebruikers zijn aparte tarieven opgesteld maar ook andere voorwaarden.
De voorwaarden voor de WIRKES zijn gunstig: voor relatief weinig geld kun je gebruik maken van een professioneel ingerichte werkplaats. En, ook prettig, je kunt ervaringen en kennis delen met andere deelnemers.
Van deelnemers wordt verwacht dat zij de doelstellingen van de Stadswerkplaats Heerlen onderschrijven en een actieve bijdrage leveren.
Voel je je aangesproken en heb je interesse aan deelname in de WIRKES, neem dan via ons contactformulier of mail naar stadswerkplaatsheerlen@gmail.com

Voor deelname aan de Wirkes wordt een contract opgesteld. Er is een proeftijd van 3 maanden waarin beide partijen het contract voortijdig kunnen verbreken. Er wordt dan een, naar gebruiksrato geldend, tarief afgerekend. Momenteel is er een wachtlijst voor de Wirkes. Er zullen 3 a 4 Wirkes deelnemers tegelijkertijd kunnen werken in de werkplaats. Onderling moeten dan afspraken over machine gebruik worden gemaakt. Minimale afname is 1 dag/week.

Specificaties:

Oppervlak:ca. 200 m2
Stationaire machines:Altendorf F45 formaatzaag; Martin freesmachine; SCM vlakbank, vandiktebank, langgatboor; Stratos draaibank; Volpato bandschuurmachine; lintzaag; Stromag opsluitbank; Makita afkortzaag; kolomboor; Höcker afzuiginstallatie.
Elektrisch gereedschap:o.a. bovenfrees, accuboormachines, decoupeerzaag, lamellofrees, diverse type schuurmachines.
Openingstijden:Maandag t/m donderdag 9.00-17.00u. Je huurt voor één of meerdere vaste dagen per week.
Prijzen:€ 80,- excl. BTW per maand voor één weekdag;
Voor meerdere dagen gelden aangepaste prijzen .
 
Contractduur:In overleg, minimaal 6 maanden.