OPEN WERKPLAATS

De Stadswerkplaats is op zaterdag open voor particulieren (bij voldoende interesse ook op de vrijdag).

Meld jezelf even aan als je voor het eerst komt!


Er is altijd begeleiding aanwezig. Om zelfstandig gebruik te kunnen maken van de machines moet ervaring worden aangetoond.
Wie geen ervaring heeft kan een korte workshop machine instructies volgen. Dit kan per blok van 2 uur, zie ‘cursussen‘.

Je kunt ook alleen van een werkbank en handgereedschap gebruik maken. Je hoeft dan geen cursus te volgen en kunt zo aan de slag.
Voor het gebruik van de werkplaats wordt een vergoeding gevraagd. Prijs is € 7,50 per uur. Het is ook mogelijk een voordelige strippenkaart aan te schaffen.

Heb je vragen? Kom op zaterdagochtend langs, of neem contact op via ons contactformulier of mail naar stadswerkplaatsheerlen@gmail.com

Het is niet mogelijk om de werkplaats of bepaalde machines te reserveren. Om die reden stellen wij de Open Werkplaats niet beschikbaar voor massaproductie of bijzonder omvangrijke projecten. Heb je een grote klus, houd er dan rekening mee dat je geen exclusieve aanspraak op ruimte en machines kunt maken. Met goed overleg en op een communicatieve manier omgaan met begeleiders en andere gebruikers kunnen wij op een prettige manier blijven werken.

Als vrijwilliger aan de slag in de Open Werkplaats? Zie ‘vrijwilliger worden

Openingstijden
Open Werkplaats zaterdag 9.00-13.00 uur. (op termijn gaan we ook de zaterdagmiddag en de hele vrijdag open)

ActiviteitPrijsOmschrijving
Lidmaatschap€ 14,50/jaar
Werkplaats per uur€ 7,50**
10 urenkaart€ 67.50**
25 urenkaart€ 157.50**
Basiscursus houtbewerken€100,-4 lessen a 3 uur
Machine instructies€17,50Zie voor de instructie momenten> cursussen
Studentenkorting-20%Op vertoon studentenpas
Alle prijzen incl BTW. Alleen pin betaling, dus pin aanwezig!

**Zijn onze tarieven voor jouw situatie te hoog gegrepen. Geen nood! Neem contact met ons op. Dan gaan we kijken wat we voor je kunnen doen**. Stadswerkplaats Heerlen staat voor toegankelijkheid voor iedereen en wij willen mensen met weinig financiële armslag toch een plek bieden. Dit doen we in onderling overleg of mogelijk met steun van een uitkerende instantie, zorgorganisatie of andere betrokken partij.