OPEN WERKPLAATS

De Stadswerkplaats is elke zaterdag van 9-14 uur geopend voor particulieren.

Op de Stadswerkplaats kunt u zelf aan de slag. Wij hebben professioneel gereedschap en ervaren begeleiders.

U kunt alleen gebruik maken van een werkbank en handgereedschap. Je hoeft dan geen cursus te volgen en kunt direct aan de slag. Voor het gebruik van de werkplaats wordt een vergoeding gevraagd à € 7,50 per uur lidmaatschap. Het is ook mogelijk een voordelige strippenkaart aan te schaffen. Kosten voor lidmaatschap bedragen € 14,50 per jaar.
Wie geen lid wil worden betaald alleen 10,- per uur.

Wanneer u iets niet zelf kunt op een grote machine, zoals bijvoorbeeld een plankje schaven, of een moeilijke zaagsnede maken, dan kunnen wij dit voor u doen mits het om een klein klusje gaat. Laten we zeggen werkjes die maximaal een kwartiertje duren.
Wij zijn een ongesubsidieerd vrijwilligers initiatief dus wij vragen daarvoor een vrije gave. Inkomsten worden gebruikt voor de huur, vaste lasten, verzekeringen, gemeentelijke heffingen, afval verwijdering en aanschaf en onderhoud machines etc. etc.

Om zelfstandig gebruik te kunnen maken van de machines moet ervaring worden aangetoond.
Wie geen ervaring heeft kan een korte workshop machine instructies volgen. Dit kan per blok van 2 uur, zie ‘cursussen‘.

Heb je vragen? Kom op zaterdag langs, of neem contact op via ons contactformulier of mail naar stadswerkplaatsheerlen@gmail.com

Het is niet mogelijk om de werkplaats of bepaalde machines te reserveren. Om die reden stellen wij de Open Werkplaats niet beschikbaar voor massaproductie of bijzonder omvangrijke projecten. Heb je een grote klus, houd er dan rekening mee dat je geen exclusieve aanspraak op ruimte en machines kunt maken. Met goed overleg en op een communicatieve manier omgaan met begeleiders en andere gebruikers kunnen wij op een prettige manier blijven werken.

Als vrijwilliger aan de slag in de Open Werkplaats? Zie ‘vrijwilliger worden

Openingstijden
Open Werkplaats zaterdag 9.00-14.00 uur. (op termijn gaan we ook de hele vrijdag open)

ActiviteitPrijsOmschrijving
Lidmaatschap€ 14,50/jaar**
Werkplaats per uur€ 7,50**
10 urenkaart€ 67.50**
25 urenkaart€ 157.50**
Basiscursus houtbewerken€100,-**4 lessen a 3 uur
Machine instructie€17,50**Per instructieavond. Zie voor de instructie momenten> cursussen
Studentenkorting-20%Op vertoon studentenpas
Alle prijzen incl BTW. Alleen pin betaling, dus pin aanwezig!

**Zijn onze tarieven voor jouw situatie te hoog gegrepen. Geen nood! Neem contact met ons op. Dan gaan we kijken wat we voor je kunnen doen**. Stadswerkplaats Heerlen staat voor toegankelijkheid voor iedereen en wij willen mensen met weinig financiële armslag toch een plek bieden. Dit doen we in onderling overleg of mogelijk met steun van een uitkerende instantie, zorgorganisatie of andere betrokken partij.