GEBRUIK

Dit kan je doen in de stadswerkplaats Heerlen.


De OPEN WERKPLAATS, voor particulieren die iets willen maken of bewerken
De WIRKES, voor starters en zij-instromers die serieus werk willen maken van houtbewerking/meubelmaken
De CURSUSSEN, voor iedereen die meer wil weten, leren en maken van hout

OPEN WERKPLAATS

De Stadswerkplaats is op zaterdag (vanaf oktober) open voor particulieren (na de opstartfase ook op de vrijdag).
Er is altijd begeleiding aanwezig. Om zelfstandig gebruik te kunnen maken van de machines moet ervaring worden aangetoond.
Wie geen ervaring heeft kan een korte workshop volgen. Dit kan per machine. Voor het gebruik van de werkplaats wordt een vergoeding gevraagd. Prijs is per uur, per dagdeel of per dag. Het is ook mogelijk een voordelige strippenkaart aan te schaffen.
Je kunt ook alleen van een werkbank en handgereedschap gebruik maken. Dan kun je zo aan de slag. Meer info >>

WIRKES

 een hoogslaper maken in de Stadswerkplaats

Van maandag t/m donderdag vanaf 1 september is de werkplaats beschikbaar voor vaste gebruikers: De WIRKES. Deelnemers van de WIRKES, bijvoorbeeld starters, ervaren hobbyisten of mensen die een grotere klus willen aanpakken kunnen op een vaste dag (of meerdere dagen) van de week gebruik maken van de ruimte en de machines. Meer info >>
Zij delen de werkplaats dus met de andere vaste gebruikers. Op het moment zijn er drie werkplekken (werkbanken) in de WIRKES beschikbaar. Wellicht kan dit nog worden uitgebreid.

Om deel te kunnen nemen aan de WIRKES moet je aantoonbare ervaring hebben met de diverse machines. Heb je dat niet moet er eerst minimaal een machine instructie worden gedaan. Vaste gebruikers krijgen een eigen afgesloten kast ter beschikking en een kleine opslag plek. Voor vaste gebruikers zijn aparte tarieven opgesteld maar ook andere voorwaarden.
De voorwaarden voor de WIRKES zijn gunstig: voor relatief weinig geld kun je gebruik maken van een professioneel ingerichte werkplaats. En, ook prettig, je kunt ervaringen en kennis delen met andere deelnemers.
Van deelnemers wordt verwacht dat zij de doelstellingen van de Stadswerkplaats Heerlen onderschrijven en een actieve bijdrage leveren.
Voel je je aangesproken en heb je interesse aan deelname in de WIRKES, neem dan via ons contactformulier of mail naar stadswerkplaatsheerlen@gmail.com

CURSUSSEN

voorbeeld werkstuk stadswerkplaats

In de avonden zullen de workshops en cursussen plaatsvinden.
Te denken valt aan workshops machinale houtbewerking, het leren gebruiken van de stationaire machines.
Verder zijn er plannen om praktische workshops en cursussen te verzorgen; ambachtelijke basistechnieken met handgereedschap, bv door het maken van een meubelstuk. Maar ook bewerkingen met lasersnijder, cnc frees en laserprinter.
Een aantal cursussen zijn al in voorbereiding. Meer info >>
Heb je een goed idee over een cursusonderwerp, of wil je zelf een cursus geven op de Stadswerkplaats,
Neem dan contact met ons op: stadswerkplaatsheerlen@gmail.com