GEBRUIK

Hoe werkt het: realiseer je dat veiligheid het hoogste goed is in onze werkplaats. Als je nu al plannen maakt om bijvoorbeeld eens een flink met onze formaatzaag aan de slag te gaan betekent dat concreet dat je niet zonder meer aan de machines kunt werken. Je moet aantoonbare ervaring hebben. Kun je dit niet aantonen of twijfelen wij dan willen we graag je kwaliteiten in de praktijk zien (je wordt dus beoordeelt). Is alles in de haak, het bevalt ons wat we gezien hebben dan kun je aan de slag in de werkplaats. Heb je geen aantoonbare ervaring dan is een cursus/workshop de eerste stap. Ook een cursus of workshop kost wat maar dan heb je ook wat !

Incidenteel gebruik: ook wel de open werkplaats genoemd. De Stadswerkplaats is op vrijdag en zaterdag open voor incidenteel gebruik. Er is altijd begeleiding aanwezig. Om deel te kunnen nemen aan het incidentele gebruik moet je aantoonbare ervaring hebben om met onze machines te kunnen werken. Heb je dat niet moet er eerst minimaal een machine instructie worden gedaan. Dit kan per machine of een uitgebreide voor alle machines. Voor het gebruik van de werkplaats wordt een vergoeding gevraagd. Prijs is per uur, per dagdeel of per dag. Wil je niet aan de machines werken maar alleen van een werkbank en handgereedschap gebruik maken. Dan kun je zo aan de slag.

Vast gebruik: van maandag t/m donderdag is de werkplaats beschikbaar voor vaste gebruikers. Dat betekent dat je op een vast moment in de week de ruimte tot je beschikking hebt. Dat kan een dagdeel, dag of meerdere dagen zijn. Op deze dagen is altijd iemand aanwezig voor toezicht (of handje hulp (-: ). Om deel te kunnen nemen als vaste gebruiker moet je aantoonbare ervaring hebben om met onze machines te kunnen werken. Heb je dat niet moet er eerst minimaal een machine instructie worden gedaan (alweer die veiligheid)! Dit kan per machine of een uitgebreide voor alle machines. Als je van onze werkplaats gebruik maakt dan deel je de werkplaats met andere vaste gebruikers tot een maximum van 4 gebruikers. Vaste gebruikers krijgen een eigen afgesloten kast ter beschikking en een kleine opslag plek. Voor vaste gebruikers zijn aparte tarieven opgesteld maar ook andere voorwaarden. Een vaste gebruiker levert ook een tegenprestatie aan de organisatie door bijvoorbeeld stageplekken te faciliteren, cursussen te geven of als begeleider dienst te doen tijdens de open werkplaats.