De dagelijkse gebeurtenissen….een kort verslag

De machine instructies zijn de afgelopen week van start gegaan en daar hoort natuurlijk ook wat voorbereiding bij. Fred en Cor bezig met een overzichtelijk freeskoppen bord.

Fred en Cor zijn beiden relatief nieuwe vrijwilligers die met een berg aan ervaring op hout gebied de werkplaats komen versterken. Mede door hun komst kan de werkplaats nu ook open op de zaterdagmiddag. Ook gaan zij zich richten op de cursus ambachtelijk houtbewerken oftewel het echte werk met hamer, beitel en zaag. Dus daar gaan we binnen afzienbare tijd dan ook meer van horen. Hou de website in de gaten.

De afkortzaag is op een mooi blad geplaatst wat voornamelijk het werk is van Marina met hulp van Ed. Beate legt een en ander op de gevoelige plaat vast.

Al deze vrijwilligers brengen hun eigen stukje kennis mee in de werkplaats daarnaast hebben we een aantal Wirkes deelnemers die dat ook doen. En binnen het sociaal maatschappelijk doel van de Stadswerkplaats delen ook de Wirkes deelnemers veel van hun kennis.

Voor nu zijn we de hele zaterdag geopend voor deelnemers met een urenkaart. De kijkbezoekers kunnen tot 15:00 uur terecht en na vieren gaan we langzaam het werk afbouwen en opruimen.

We hebben alle zaterdagen veel aanloop van geïnteresseerde mensen die op zoek zijn naar een uitdaging of de middelen missen om deze zelf te ontplooien. Hier bieden wij uitkomst: je kunt hier aan de slag, je kunt hier leren of je kennis aan anderen overbrengen. Sluit je aan bij de Stadswerkplaats!

Hoe was het nog eens………het beeld voor- en na de verbouwing

Deze beelden laten zien wat gemotiveerde en kundige vrijwilligers allemaal voor elkaar kunnen krijgen.