Met trots en veel dank presenteren wij……….een veilige werkplaats gesponsord door Parkstad Inspecties!

Veilig werken in Stadswerkplaats Heerlen door Parkstad Inspecties

Als je bij Stadswerkplaats Heerlen creatief en ambachtelijk ‘uit je bol’ wilt gaan, kun je ervan op aan dat dit in deze open werkplaats in Heerlen veilig kan. De elektrische installaties en machines voor hout- en metaalbewerking zijn op veiligheid geïnspecteerd én goedgekeurd door Parkstad Inspecties uit Schinnen.

Wat is het nut van deze inspectie?

De Arbowet vraagt van werkgevers dat zij zorgen voor een veilige werkomgeving. Dit betekent dat ook de elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen veilig moeten zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de openbare Stadswerkplaats Heerlen die vol staat met verschillende fantastische apparaten.

Veilig in gebruik
Met een veiligheidskeuring volgens NEN 3140 kan de eigenaar aantonen dat de installatie en de elektrische apparaten op verantwoorde wijze zijn gecontroleerd. Parkstad Inspecties is SCIOS gecertificeerd. Dit betekent dat de werkzaamheden met een hoog kwaliteitsniveau worden uitgevoerd. Wel zo geruststellend.

Minder brandrisico
De inspecteur doet ook een zogenaamd thermografisch onderzoek om eventueel brandgevaar in de elektrische installaties in de werkplaats op te sporen.

Sponsoring
Parkstad Inspecties uit Schinnen helpt onder meer bedrijven en organisaties met het realiseren van een veilige en gezonde werkomgeving in heel Nederland. Dat vraagt aandacht én kennis.

Omdat Parkstad Inspecties een bijzondere waardering heeft voor het initiatief van de Stadswerkplaats Heerlen om de technische kennis te vergroten van iedereen die dat wilt, hebben wij de veiligheidsinspectie NEN 3140 gesponsord.

Parkstad Inspecties wenst de Stadswerkplaats Heerlen en alle gebruikers veel succes toe!