Eerste instructie avond een succes

De kop is er af! Een 14 tal vrijwilligers waren gisteravond in de Stadswerkplaats aanwezig om een algemene uitleg te krijgen (basis instructie) over de grotere houtbewerkingsmachines. Formaatzaag, vlakbank, vandiktebank en de freesmachine kwamen aan bod. De werkplaats is nu volledig operationeel. Alleen de inrichting en kleinere technische zaken moeten nog aangepakt worden.

Harrie geeft uitleg over de vlak en vandikte bank!

Het is ontzettend belangrijk dat onze vrijwilligers weten waar ze mee bezig zijn. Bediening, veiligheid en haalbaarheid zijn belangrijke zaken die je als potentiele begeleider zult moeten kunnen uitvoeren en inschatten. En dit is pas het begin. Vervolgens krijgen ze allemaal nog per machine gerichte werk- en veiligheidsinstructies en vooral veel tijd om te oefenen.

Erik geeft aanwijzingen over de formaatzaag!

En wat nog wat impressies!