VEILIGHEID

Het allerbelangrijkste in een werkplaatsomgeving is veiligheid! Wij doen ons best de werkplaats zo veilig als mogelijk te maken. Naast de permanente begeleiding zullen er tal van extra’s zijn die de veiligheid moeten waarborgen. We bieden naast de diverse houtbewerkingscursussen ook de verplichte machine instructies. We gaan ieders voortgang heel goed volgen zodat niemand aan een machine werkt waar hij geen instructie voor heeft gehad. Verder hangen bij alle machines de veiligheidsaanduidingen en instructiekaarten. Alle machines zijn van slot voorzien. Verder houdt de begeleider alle handelingen goed in de gaten en toetst ook de haalbaarheid van opdrachten afgezet tegen de ervaring van de werker. Ook belangrijk…………..

Hij hangt mooi aan de muur en het voornemen is om hem daar ook mooi te laten hangen. Maar zou het dan toch een keer misgaan hangt hij binnen handbereik.

Idem voor de brandblussers: mooi plekje en hopelijk alleen van de muur voor de jaarlijkse keuring!

Dan is er nog de elektrische installatie en de machines: ons elektrische installatie is vakkundig aangelegd door Diederen Techniek uit Heerlen en jaarlijks worden onze machines gekeurd volgens NEN3140 en SKF. Dit laatste gebeurt door Parkstad Inspecties en wordt ons dit eerste jaar als sponsoring door hun aangeboden. Hiervoor natuurlijk grote dank en zullen we later dan ook uitgebreider aandacht aan besteden.