Werkbezoek Stadswerkplaats Utrecht

Wij hoeven in de meeste gevallen gelukkig niet het wiel uit te vinden. En daarom hebben wij contact gezocht met Stadswerkplaatsen in den lande die veel overeenkomst hebben met onze opzet. Die vonden we in Utrecht. Van de ambachtsmannen en vrouwen in Utrecht, die wij op 19 september bezocht hebben met een Heerlense delegatie, kregen wij een zeer hartelijke ontvangst. Na de ‘zoete Limburgse’ binnenkomer hebben wij ze bestookt met vragen over het hoe en wat in de Stadswerkplaats wereld.

  • Dat resulteerde in veel verhelderende momenten. Deze mannen en vrouwen hebben al jaren ervaring met hun Stadswerkplaats en kennen de zin en onzin van veel zaken, vooral omdat zij die ooit al eens zelf ‘aan den lijve’ hebben ondervonden. Voor ons was dit een verhelderende dag met veel openbaringen. Wij gaan veel zaken van Stadswerkplaats Utrecht overnemen.

Cees en consorten, hartelijk bedankt!