Basisschool Wonderwijs

Basisschool Wonderwijs heeft een uitgesproken missie! Een missie die wij als Stadswerkplaats volledig onderschrijven. Ontplooiing in de meest brede zin van het woord en waar ook techniek om de hoek komt kijken getuige o.a. een mooi uitgeruste werkplaats in school. Met dat in het achterhoofd is er een aftastend gesprek geweest tussen een drietal leerkrachten en de Stadswerkplaats. Waar is samenwerking mogelijk. En die is zeker mogelijk. Als Stadswerkplaats kunnen wij natuurlijk veel betekenen op het gebied van ambacht en techniek en die mogelijkheden zijn er ook binnen de school. Daarnaast kan werkgroep Repair Cafe Parkstad hier ook een rol in spelen. Van het repareren van je eigen speelgoed en apparaten ‘ontdekken’ tot het maken van kleine basis houtwerkstukjes voor de kleintjes tot wat ingewikkeldere opdrachten voor de oudere leerlingen. Ook kan er bijvoorbeeld geëxperimenteerd worden met elektriciteit. Het was een zeer positief gesprek die in het nieuwe schooljaar wel bijna zeker gevolg gaat krijgen. En alweer geldt: houdt de updates in de gaten!